Евакуират жителите на остров Бали заради вулкана Агунг.Индонезийските власти повишиха предупреждението за

...
Евакуират жителите на остров Бали заради вулкана Агунг.Индонезийските власти повишиха предупреждението за
Коментари Харесай

Евакуират остров Бали заради вулкана Агунг

Евакуират жителите на остров Бали заради вулкана Агунг.

Индонезийските управляващи покачиха предизвестието за Агунг до най-високото равнище през днешния ден и обявиха, че летището ще бъде затворено за 24 часа. От няколко дни вулканът е изключително деен, поради което бяха анулирани и стотици полети в региона. Това остави десетки хиляди пасажери блокирани на острова. Говорителят на летището Ер Ашанурохим сподели, че са анулирани 445 полета, засягащи към 59 хиляди пасажери. Затварянето е в действие до вторник сутринта, само че публични лица обявиха, че обстановката ще бъде преразглеждана на всеки шест часа.

От дни вулканът хвърля облаци от пепел на към 3 хиляди метра в атмосферата. В момента бълва към този момент и лава, поради което е обявена максимална степен на паника. Всички поданици и посетители на острова, намиращи се в радиус от 10 км от изригващия вулкан, би трябвало да изоставен региона.

" Не чакаме огромно изригване, само че би трябвало да останем нащрек и да чакаме ", сподели ръководителят на геоложката агенция Касбани, за индонезийската телевизия.

Вижте видеорепортажът по-долу на Associated Press за ситуацията на острова сега.

Индонезия е ситуирана на " Тихия пръстен на огъня " и има повече от 120 дейни вулкана. Вулканът Агунг е изключително деен в последните месеци. Специалистите записват вулканични земетресения от края на август тази година. През септември се наложи изселването на към 140 хиляди души, живеещи в региона Карангасем близо до планината. 

При последното огромно изригване през 1963 г. загинаха 1100 души, напомня Daily Mail. 

Ето как наподобява вулканът сега от видеото, оповестено в YouTube канала NEWS CHANNEL 428.



 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР